Over mogelijke vrijstellingen

Algemeen

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat er diverse start niveau’s zijn voor studenten. Omdat we graag voor iedere student een mooi en passend aanbod willen geven hebben we een aantal mogelijkheden opgesteld.

Doelstelling na 4 theoriedagen (en praktijk opdrachten)

Na de 4 theoriedagen DarmExpert (en een aantal praktijk casussen) ben je zelfstandig in staat om ontlastingsonderzoek in te zetten, te beoordelen en een plan van aanpak te maken. Coeliakie, Non-Coeliac-Gluten-Sensitivity en parasitologie gekoppeld aan gedrag zijn de belangrijkste onderwerpen waar je dan ontspannen mee kunt werken.

Voor wie is het verstandig De DarmExpert opleiding volledig te volgen?
Iedere therapeut die vooral lichaamsgericht is onderlegt en die meer wil weten over voeding en darmen. Iedere therapeut die wel online voedingscursussen heeft gevolgd en meer verdieping wenst in het lichaam en vooral de darmwerking.
Iedere therapeut die wel heeft gezien dat een slechte darmwerking vaak voorkomt maar nog niet het idee heeft wat de onderliggende oorzaken zouden kunnen zijn en nieuwsgierig is naar kennis. Iedere therapeut die wil weten hoe gedrag en een slechte darmwerking een relatie met elkaar hebben.

Vrijstellingen

Het is mogelijk vrijstelling te ontvangen voor de 1e en/of de 2e dag van de opleiding DarmExpert. Kijk zelf goed of dit voor jou van toepassing is. Als je twijfelt willen we graag met je overleggen zodat we je een goed advies kunnen geven. Uiteindelijk willen wij vooral tevreden studenten omdat je hebt geleerd waar je naar op zoek was. Een goede afstemming zorgt voor plezierige dagen.

Onderwerpen dag 1:

Gezonde basisvoeding met basis suppletie en de wetenschappelijke onderbouwing hiervan. Een aantal belangrijke triggers als peulvruchten, nachtschades, suikers (insuline resistentie) en E621. Verder komen onderwerpen als hormonale disbalansen, zuurtegraad en ontstekingen aan bod. Op deze dag behandelen we ook belangrijke gegevens over studie barrières. Dit zijn basisgegevens die ervoor kunnen zorgen dat je client gaat doen wat nodig is om de voeding aan te pakken.

Vrijstelling kun je ontvangen als je een basis orthomoleculaire cursus/opleiding hebt gevolgd. Zet in je aanvraag dat je alleen voor dag 1 dispensatie aanvraagt.

Darm expert

Onderwerpen dag 2:

Coeliakie en de nieuwe richtlijn voor het vaststellen van Coeliakie, NCGS en alle triggers die naast gluten de darm kunnen stressen en daardoor problemen kunnen geven. Ook Crohn en Colitus Ulcerosa behandelen we deze dag.
Alle 9 manieren waarop gluten en prolamines een probleem kunnen geven in het lijf en de darm. We gaan doorbouwen op de diverse triggers en je krijgt vooral gegevens over hoe de nieuwe Coeliakie richtlijn in jouw praktijk kan doorwerken.

Vrijstelling kun je ontvangen als je een diëtisten opleiding hebt gevolgd of als je kPNI afgestudeerd bent.

Voor de vrijstellingen vragen we je naam en e-mailgegevens. Om een goede inschatting te maken is het fijn als je aangeeft waar je je opleiding hebt gevolgd en hoe lang je al in de praktijk aan het werk bent.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op om te bekijken welke dagen voor jou het meest zinvol zijn.

Darm expert

Onderwerpen dag 3:

Op deze dag geven we veel uitleg over ontlastingsonderzoek gekoppeld aan vragenlijsten en gerelateerd aan de voeding van je client. Je krijgt inzicht in wat de eerste stappen zijn die je kunt doen en je krijgt tips over een basisplan van aanpak en een plan van aanpak bij pathogenen belasting en/of parasitologie.
Om het plan van aanpak door je client goed uit te laten voeren geven we je inzichten in de studie technologie die we toepassen.
Ook behandelen we diverse casussen en helpen we je met minimaal 2 cliënten uit je praktijk op weg. Daarna organiseren we maandelijks een onlineoverleg in groepsverband waar we jouw casussen behandelen.

Darm expert

Onderwerpen dag 4:

Nu behandelen we het microbioom en de waarde ervan in je praktijk in relatie tot de gegevens van de 3e dag. Het microbioom is belangrijk om kennis over te hebben. Het is een wetenschap in ontwikkeling. Er zijn elke keer nieuwe gegevens beschikbaar over dit onderwerp. In de online meetings en extra webinars houden we je daarna op de hoogte van de stand van de wetenschap.
Op deze 4e dag herhalen we een deel van de studie technologie en integreren we de dagen voor de cursisten. Je krijgt hierdoor inzichten in de oorzaak waarom je client niet altijd uitvoert wat je vraagt te doen en natuurlijk heel veel handvatten om het aan te pakken.

Darm expert

De 3e en de 4e dag is voor de meeste mensen het interessants en ook vaak de reden om de opleiding te volgen.

Onlineoverleg

Elke maand op donderdagmiddag (tussen 13.30 en 16.30) zijn we online om casussen te behandelen of kennis te delen. Als je de opleiding hebt gevolgd ben je van harte welkom. Omdat we de praktijk heel belangrijk vinden helpen we je graag met je 2 casussen die bij de opleiding horen. Aangezien we elke maand een donderdagmiddag online zijn is er vast wel een moment dat bij jou past. Daarna ben je zeker ook welkom op de online meetings, we vragen dan wel een kleine vergoeding.
Voor deze online sessies vragen we je de casussen van tevoren aan te leveren (minimaal 2 dagen) wij kunnen er dan naar kijken en bekijken hoe we jou (en je medecursisten) dan optimaal van informatie voorzien. Je casus wordt dan volledig behandelt ook voor de overige aanwezigen van meeting. Zorg ervoor dat je cliënt hier akkoord voor heeft gegeven en dat de gegevens anoniem zijn.

Dit is wat onze cursisten zeggen

Jeannette
Lekker praktisch, je kunt de gegevens direct toepassen ik begrijp de werking van het immuunsysteem eigenlijk nu pas. Goed dat er ook communicatie voor mijn klant inzit. Nu durf ik wel mensen met lastige darmproblemen te gaan behandelen. Ik kan nog heel veel doorpluizen met alle wetenschappelijke achtergronden, bedankt voor het overzicht

    Leuk dat je interesse hebt in onze DarmExpert opleiding. We willen voor jou een opleidingsaanbod op maat aanbieden. Als je voor de eerste en/of de tweede dag dispensatie wilt aanvragen dan kan dat. Omdat wij verantwoordelijk zijn voor een optimaal verloop van de dagen vragen we je medewerking zodat wij je aanvraag goed kunnen beoordelen. Na onze beoordeling (en mogelijk persoonlijk contact met jou) ontvang je van ons een link zodat je voor de resterende 2 of 3 dagen de betaling kunt doen. Deze link is persoonlijk en ontvang je alleen van ons na de beoordeling en eventueel Graag ontvangen we de volgende gegevens van je: