DE DOCENTEN

Darm expert

In de afgelopen jaren hebben we al vele collega’s van kennis mogen voorzien. Door het enthousiasme van de cursisten hebben we de stap gezet naar een geaccrediteerde opleiding. Deze opleiding tot Darm Expert is een samenwerkingsverband tussen Oervitaal van Jolanda Dorenbos en Fysikos Voeding van Annette ter Heijden. We hebben veel plezier in het delen van onze kennis met vele professionals. Wil jij meedelen?

Darmen en gedrag zijn 2 handen op 1 buik, wat wil je er nog over leren?

ANNETTE TER HEIJDEN

Darm expert

Orthomoleculair – kPNI Therapeut – Blogger & Auteur – Meer dan 20 jaar ervaring

Annette heeft door haar eigen zoektocht naar de disbalansen in de darm een methode ontdekt die werkbaar is, te dupliceren is en efficiënt is. De onderliggende kennis en wetenschappelijke inzichten willen we graag met zoveel mogelijk professionals delen. Net zoals in haar tijd als topsporter blijft ze nu iedere keer zoeken naar de reden waarom iets niet goed werkt. Deze eigenschappen gebruikt ze ook als therapeut om herkenningspunten te vinden voor een goed plan van aanpak voor de cliënt. Haar boek ‘Proef je Roots’ is geschikt voor therapeuten om als ondersteuning in de praktijk te gebruiken.

JOLANDA DORENBOS

Darm expert

Orthomoleculair – kPNI Therapeut – Blogger & Auteur – Meer dan 25 jaar ervaring

Jolanda heeft van oorsprong een diëtetiek achtergrond. Ze heeft er veel plezier in om de kennis om te zetten in recepten die makkelijk en lekker zijn. Na jarenlange ervaring in dit vak als diëtist in een Academisch Ziekenhuis (stage), bij Thuiszorginstellingen in en met huisartsen heeft ze zich jaren geleden vooral gericht op de systemische denkwijze als orthomoleculair kPNI Therapeut. Ze bleef zoeken naar verdiepende informatie en blijvende oplossingen. Om haar klanten goed te kunnen helpen schreef ze het boek OERsterk eten. Jolanda combineert passie voor het werk met kennisoverdracht en research in wetenschappelijke achtergronden.

ONZE 4-DAAGSE OPLEIDING

Je bent professioneel therapeut en zoekt naar verdieping. Darmen staan steeds meer in de belangstelling en steeds meer klanten komen bij je met vragen. Vaak kun je mensen goed verder helpen, daarom krijg je ook steeds meer klanten en is je mond tot mond reclame succesvol. Toch merk je soms dat je klant onvoldoende therapietrouw is en soms lijkt het net of je gegevens mist.

Klanten met darmproblemen hebben vaak specifieke mentale disbalansen en darmproblematiek kan soms zelf een kenmerkend beeld geven. Zou jij dit ook willen herkennen? Kun jij je voorstellen dat een specifieke communicatie aanpak dan ook kan werken? Wij hebben er de afgelopen jaren veel ervaring mee opgedaan en willen onze kennis graag delen.

In de 4-daagse geaccrediteerde training tot Darm Expert kun je veel antwoorden op bovengenoemde vragen vinden. Er zijn natuurlijk heel veel nuances, daarom gaan we graag met elkaar in gesprek tijdens de trainingsdagen. We rekenen op je actieve inzet.

Dag 1

Dag 1 bevat veel basisgegevens over de darm, het immuunsysteem, triggers, voeding en bouwstoffen. Je leert daarnaast welke supplementen je slim kunt toepassen en waarom.

Dag 2

Dag 2 gaat over Coaliakie en Non Coeliac Gluten Sensitivity (NCGS). Hierbij staan alle triggers voor de darm centraal en behandelen we een betrouwbare bloedtest.

Dag 3

Dag 3 nemen we parasitologie onder de loep, met testen van betrouwbaarheid en kijken we naar enkele casussen.

Dag 4

Dag 4 staat in het teken van communicatie naar je cliënt, de arts en je eigen website. Juist omdat we in gesprek gaan in deze dag effectief.

Dit is wat onze cursisten zeggen

Jeannette
Lekker praktisch, je kunt de gegevens direct toepassen ik begrijp de werking van het immuunsysteem eigenlijk nu pas. Goed dat er ook communicatie voor mijn klant inzit. Nu durf ik wel mensen met lastige darmproblemen te gaan behandelen. Ik kan nog heel veel doorpluizen met alle wetenschappelijke achtergronden, bedankt voor het overzicht